2011-04-02 Po památkách L.V.A.

Název

2011-04-02 Po památkách L.V.A.

Popis

I dnešní krásný jarní den jsme věnovali sportu. Sice v Brně prý pršelo, ale tady na jihu jsme to měli lépe zajištěné a vesměs se na nás šklebilo teplé sluníčko. Vše klaplo jak má a tak jsme se sešli u Kančí obory na minutu přesně poobědě. Někteří přesto evidentně nestíhali a přifrčeli v krásném krajkovaném negližé.

Po dotankování kvalitní H2O a pořešení drobných závad se hned vyrazilo lesní cestou k Janohradu, kde byla větší pauza a zde nezklamal proviantní náčelník Anička, která se opět vžívá do své funkce a rozbalila výborné vlastnoručně pečené buchty. Nechyběl ani vzorek kvalitní švestkové dezinfekce, jíž zajistila Jiřka, samozřejmě k lékařským účelům na vypálení červa. Po delším splku jsme takto posílení vyrazili do Lednice a pak do polí, mezi Lednickými rybníky, kolem čápa ke Třem Graciím, kde jsme pořádali focení našich dvorních Tří gracií, ke všeobecné pozornosti přítomného publika. To bychom nebyli my, abychom zas nepředváděli šaškárny, že...

Pak strastiplná písčitá cesta k rozcestníku Ladenská alej, pokračovalo se k Hubertově kapli, kde jsme udělali společnou fotku. Posléze ještě kratičký posez u Rendezvous-Dianina chrámu a pak parking u naší dvorní hostitelky Verči, kde bylo závěrečné posezení na kafi při výborné buchtě z dílny paní domácí. Bohužel již bez Bobana... Původně plánovaná trasa byla tedy vesměs dodržená a taky jsme krom zmíněných památek viděli i veverku, čápa, chytli malou žabku, též berušku i jinou havěť. Kvalitně jsme hlavně zašlapali a pokecali, zejména však konečně, po dlouhé pauze, s Verčou. Pak zbývalo jen zdolat zpáteční cestu, což se nakonec povedlo beze ztráty desítek.

Zde je třeba vyzdvihnout Leničku , která s námi statečně šlapala cestou-necestou a zaslouží obdiv a velkou čokoládu. Další účastníci Miloš, Petra, Anička, Verča a já - po dlouhé době tedy kompletní břeclavské jádro - a kromě toho jediný delegát za Brno, které o to důstojněji zastoupila Jiřka.

Díky všem za společnost.

Lehce jsme tedy potrénovali 32 lesních km, někteří letos poprvé; leč tamtamy hlásí, že se po obdobné cestě vyráží i zítra, byť v menší, ale pořád veselé sestavě. Máme se tedy nač těšit.

Pavel
Převzato z www.mMoravskacyklotlupa.estranky.cz

Období

Statistiky

  • 112 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2011-04-02 Po památkách L.V.A.
Komentáře Přidat