2016-09-03 Nach Falkenstein, decennium "Cyklotlupy Morawske"

Název

2016-09-03 Nach Falkenstein, decennium "Cyklotlupy Morawske"

Popis

Výpravy na Falkenstein, jež nás sporadicky doprovázejí historií naší Tlupy, měly od počátku zvláštní slavnostní nádech a staly se naší srdeční a kultovní záležitostí. Možná i díky jedinečnosti upravených rakouských vinařských vesniček, vábivé vůně a chuti hroznů a burčáku a také docela obtížné trase, která odradí nejednoho svátečního cyklistu. A nejinak tomu bylo i dnes, obzvláště, když od první slavné výpravy na Falkenstein - a naší první cyklovýpravy vůbec-, uplynulo právě 10 let.

...Na startu ve Valticích jsme se sešli všichni včas, jmenovitě Anička, Jiřka, Maruška, Pepa, Miloš a já, a abychom zachovali dekórum, jsme si hned slavnostně přiťukli šampaňským, s mnoha přáními do další desítky. Pak jsme ještě malinko upřesnili detaily a nezbývalo než vyrazit. První stoupání na Rajstnu nás prověřilo, jak jsme na tom celkově fyzicky i duševně a nutno říci, že jsme obstáli. Ovšem domluva - nedomluva, jsme se zase neplánovaně rozešli, respektive naše dvě rychloběžky pojaly výklad trasy po svém a tak jsme se pořád někde hledali, čekali a popojížděli. Tentokrát jsem alespoň nebyl za trotla zas já :)). My skalní jsme se však drželi předepsané trasy, a tak kousek za ponožkovou vesnicí Herrnbaumgarten, jejíž byvalá sláva již notně vybledla a pomohla by jí snad jen výstava spodního dámského prádla, jsme dali plánovanou krátkou pauzu u koštu hroznů.

Leč všechny cesty vedou do Falkensteinu a tak nakonec vše dobře dopadlo, naše dvě závodnice nás tam již drahnou dobu čekaly a tak jsme se mohli podruhé slavnostně přivítat. ..
(více na www.moravskacyklotlupa.estranky.cz)

Pavel, kníže z Klentnic

Období

Statistiky

  • 75 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2016-09-03 Nach Falkenstein, decennium "Cyklotlupy Morawske"
Komentáře Přidat